Sportovní aréna Rokytka v Hloubětíně zahájila provoz

V úterý 26.4. hostila první reprezentační tréninkový sraz Sportovní aréna Rokytka v pražském Hloubětíně. Každé úterý se zde budou scházet v 18 hodin nejlepší judisté u nás. Projekt, jehož strůjcem je tenisový boss a tchán Lukáše Krpálka Ivo Kaderka, trval dva roky. Nakonec otevřel ,,bránu´´ i českému judu, jemuž nabídnul prostory o rozloze cca 800m čtverečních. Ty využije od září i Akademie Lukáše Krpálka, která zde započne svoji historii.

Ivo Kaderka jako strůjce projektu vyjádřil vděk, že po dlouhé dvouleté práci mohou sportovci naplno arénu využít. Vyjma nejlepších českých tenistů, kteří zde rovněž naleznou útočiště, už navštívili ,,Rokytku´´ i další významní čeští sportovci.

Lukáš Krpálek bude dominantní osobností juda, která zde začne ještě za svoji závodní kariéry budovat vlastní akademii od začátku školního roku. Do té doby je SA Rokytka připravena každé úterý pro centrální reprezentační tréninkové srazy od 18:00.

Jak už bylo sděleno Českým svazem juda, podmínka k účasti na tréninku je pravidelná účast na Českých pohárech a republikových šampionátech. Pro ostatní je připravena nadále Sportovní hala Folimanka jako doposud. 

Při slavnostním otevření SA Rokytka došlo i k hojným gratulacím bývalému předsedovi Pražského svazu juda a legendárnímu trenérovi Zdeňkovi Kasíkovi, který v pondělí oslavil 70 let. Předseda ČSJu Pavel Volek společně s Lukášem Krpálkem, olympioniky Jaromírem Ježkem, Jaromírem Musilem a předsedou KSJu Praha Erikem Hlaváčkem předali dárky a vyjádřili úctu této výrazné osobnosti nejen pražského juda.

Nechť se další příběhy na Rokytce zrodí a vyrostou zde třeba další Krpálkové. V neposlední řadě, ať je to místo, které poskytne to nejlepší zázemí pro české judo.