Mezinárodní mistrovství ČR veteránů a MČR KATA ve Vršovicích

Poslední zářijový víkend přinesl dva republikové šampionáty v TJ Sokol Praha Vršovice. Nejprve se v sobotu 24. 9. na Mezinárodním mistrovství ČR veteránů představili veteráni, mezi jimiž byli i závodníci z Polska, Slovenska, Velké Británie, Ukrajiny či Uzbekistánu. Následující den pak připadl na MČR KATA.

Po celý víkend se pořadatelství zhostil TJ Sokol Praha Vršovice. Slavný pražský oddíl, který je jedním z center veteránského juda, se rovněž  velmi dobře orientuje i v oblasti KATA. Místo pro republikové šampionáty tak bylo symbolické a tradiční.

V sobotu na úvod soutěže byli oceněni čeští veteránští reprezentanti za výsledky v roce 2022, které dosáhli na Mistrovství Evropy (3. místa: Ivana Králíková, Lukáš Veselý, 2. místo: Zdeněk Vlček, 1. místo: Lída Svatoň) a na Mistrovství světa (3. místa: Petra Auterská, Jaroslava Záhořová, Petr Kolář a Roman Martínek, 1. místo: Inka Indráková). Všem úspěšným závodníkům předal malou památeční pozornost prezident Českého veteránského juda Jiří Semecký.

Na závěr byl vyhlášen „Top masters 2022“, kdy v kategorii žen zvítězila Inka Indráková a v kategorii mužů Roman Martínek. Ocenění předal předseda Českého svazu juda Pavel Volek.

Ten byl přítomen i následující den na šampionát v KATA. Soutěže se zúčastnilo 22 dvojic včetně závodníků z Německa a Slovenska. Velikým překvapením soutěže byla dvojice Josefína Sára Švihlíková – Anna Šneidarová, které obsadily 2. místo v Nage no Kata v kategorii dospělých, byť věkem se jedná stále o kadetky.