Pražský adventní pohár 2022

Druhý ročník Pražského adventního poháru se uskutečnil opět po roce ve sportovní hale Jedenáctka na Chodově. Stejně jako loni – i letos do účasti zasáhla vysoká nemocnost dětí. Přes původně 700 přihlášených závodníků se turnaje zúčastnilo 423 judistů a judistek z 5 zemí a 60 oddílů.

Právě účast zahraničních účastníků byla příjemným zpestřením celého soutěžního dne. Na turnaj zavítaly ze Slovenska oddíly ŠK Dukla Bánská Bystrica a Slavia STU Bratislava, ale i soutěžící z Ukrajiny, Polska či Belgie, ad. 

Pražský svaz juda připravil pro medailisty výherní ceny v podobě tradiční české hračky Igráčka, který se oblékl do kimona s příslušnou medailí (zlatou, stříbrnou či bronzovou), seniorské účastníky pak potěšily výživové doplňky od dalšího partnera turnaje – společnosti Survival. ?

Ještě před zahájením Pražského adventního poháru byli oceněni bronzovou plaketou Českého svazu juda současný předseda oddílu TJ Sokol Žižkov II. David Kůs a Václav Mornštejn za celoživotní přínos českému judu.

V celkovém hodnocení oddílů napříč všemi věkovými kategoriemi se nejúspěšnějším klubem na turnaji stal TJ Sokol Praha Vršovice, druhé místo připadlo Akademii Šampión Hradec Králové a bronzovou pozici uzavírá Judo Academy Praha. 

Výsledková listina zde: Pražský adventní pohár 11.12.2022 SH Jedenáctka (prazskysvazjudo.cz)

Fotogalerie z turnaje zde: Pražský adventní pohár 2022 | Zonerama.com