Pražská dvojice KATA přepsala dějiny

Poprvé v historii získala Česká republika medaili na evropském poháru KATA. Postarala se o to známá pražská dvojice: Anna Šneidarová a Sára Josefína Švihlíková. Ty se společně se svým osobním trenérem Martinem Klapkou zúčastnily o tomto víkendu nejprve v sobotu 25. 3. Evropského poháru v italském Pordenone. Následně pak den poté startovaly i na otevřeném Mistrovství Itálie.

V sobotu se podařilo děvčatům dosáhnout historického úspěchu, když vybojovaly stříbrnou medaili zásluhou jejich předvedené Nage-no-Kata. Pouhé dva body zůstaly v celkovém hodnocení za vítěznou italskou dvojicí. Pár hodin po ceremoniálu však přišla nečekaná zpráva. Tato domácí dvojice byla diskvalifikována a česká děvčata tak mohla s trenérem Martinem Klapkou slavit. Radost byla skutečně ohromná.

Druhý den však čekal na vítěznou sobotní dvojici ještě další turnaj. Otevřené Mistrovství Itálie přineslo opět po soutěži stříbrnou medaili, tentokrát už Anně a Sáře zůstala. Z Itálie se tak vrací se skvělou bilancí dvou nejcennějších kovů. 

Na turnaji startovaly i další české dvojice. V sobotu se v Katame-no-Kata představili Tomáš Šimáček a Daniel Václav Štěpánek. V neděli pak k D. V. Štěpánkovi přibyl ,,parťák“ Martin Dymák. Ani jedna dvojice na medailový úspěch děvčat nenavázala.