O pohár mistra truhláře

V sobotu 10. 6. 2023 proběhne ve Sportovní aréně Rokytka turnaj O pohár mistra truhláře, který naváže na loňský turnaj O pohár mistra skláře. Tematický turnaj Pražského svazu juda je určen kategorii mix družstev U14. Jeho hlavní myšlenkou je spojit týmovou soutěž dětí s uměním mistrů svých řemesel, jejichž výrobky malé judisty na závěr soutěže obdarují. Sportovní aréna Rokytka je sídlem Akademie Lukáše Krpálka. Ta tímto okamžikem bude pořádat první judistický turnaj ve své historii. 

V letošním ročníku se turnaje zúčastní družstva ve věkové kategorii do 14 let v poměru 4 dívky a 6 chlapců. Soutěž týmů proběhne ve sportovní aréně Rokytka, která je sídlem Akademie Lukáše Krpálka – dvojnásobného českého olympijského šampióna. ,,Jsem nesmírně rád, že právě zde bude prvním   turnajem O pohár mistra truhláře. V této hale budeme rádi do budoucna pořádat krajské soutěže. Věřím, že Akademie Lukáše Krpálka se zde stane do budoucna dominantním oddílem a Pražský svaz juda půjde tomu naproti i takovým způsobem. Nikdo jiný než Lukáš si to v českém judu více nezaslouží“, řekl předseda Pražského svazu juda Erik Hlaváček.  

Druhý červnový víkend bude tedy v Praze judisticky pestrý. Po sobotním turnaji O pohár mistra truhláře převezme v neděli štafetu KYU CUP 2023, který se podrobně představí v následujících dnech.